Irina Begu a câştigat prima ediţie a Ţiriac Trophy

Irina Begu a a câştigat prima ediţie a turneului WTA 125 Ţiriac Foundation Trophy, după ce a învins-o în finală pe Reka Luca Jani (Ungaria), scor 6-3, 6-3.

“A fost foarte frumoasă finala. Iar faptul că a câștigat cineva din România, anume Irina Begu, e și mai frumos. Importanța organizării unor astfel de turnee în România este foarte mare. Pentru că jucătorii au prilejul să obțină puncte și să urce în ierarhia mondială. Fără sponsori nu se poate să organizezi astfel de turnee.

Trebuie să existe un catalizator, iar acesta a fost Ion Țiriac. Felicitări pe această cale. Și mulțumim pentru că ne-a adunat pe toți și am făcut împreună un lucru bun. Și Federația Română de Tenis, desigur“, a declarat Ioan Cozma Director General al Dr. Oetker România.

Pentru Begu este al şaselea său titlu WTA din carieră, după cele de la Taşkent (2012), Seul (2015), Florianopolis (2016). Bucureşti (2017) şi Palermo (2022). Begu a mai jucat finale la Budapesta, Marbella (ambele în 2011), Moscova (2014) şi Cleveland (2021).

Perechea Aliona Bolsova (Spania)/Andrea Gamiz (Venezuela) a câştigat prima ediţie a trofeului Ţiriac Foundation Trophy. După ce s-a impus în faţa cuplului Reka-Luca Jani/Panna Udvardy, scor 7-5 6-3.

Câştigătoarea turneului la simplu va obţine 15.000 de dolari şi 160 de puncte, iar finalista va primi 8.000 de dolari şi 95 de puncte. La dublu, echipa câştigătoare a turneului va obţine 6.000 de dolari şi 160 de puncte. Perechea învinsă în finală va primi 4.300 de dolari şi 95 de puncte.

Spectatorii care au asistat la finale au primit pălării și evantaie branduite cu Dr. Oetker.

Copiii de mingi, jucătoarele, oficialii, spectatorii și toți cei prezenți la “Tiriac Foundation Trophy” au putut degusta Pizza Ristorante de la Dr. Oetker din standul special amenajat la Centrul Național de Tenis din București.

Dr. Oetker a contribuit la buna organizare a competiției “Tiriac Foundation Trophy”, turneu WTA 125, organizat la CNT de către FR Tenis și transmis pe Digi Sport.