Ion Țiriac a asistat la victoriile de la Argeș Cup ale câștigătoarei și finalistei de la Wimbledon U 14

Ion Țiriac a asistat la victoriile de la Argeș Cup Dr. Oetker ale câștigătoarei și finalistei de la Wimbledon U 14, Alexia Tatu, respectiv Andreea Soare.

Tatu a câştigat finala la categoria U14 de la Wimbledon, după ce a învins-o pe Soare, cu scorul de 7-6 (2), 6-4.

„Da, într-adevăr o performanță să ai două jucătoare din România în finală la Wimbledon, categoria U 14. Dar am mai avut noi treburi d-astea, Wimbledon, Roland Garros și peste tot. Așa că să nu ne îmbătăm cu apă rece, că, după, juniorii nu au ajuns unde trebuie. Fetele sunt bune, mai mult decât atâta. Foarte meritoriu pentru clubul care a făcut treaba, felicitări pentru toți. Însă de acum încolo e importanat cine poate să le ia în mână. Sau antrenorii care le-au adus până aici să înțelegă ce înseamnă tenisul în ziua de azi, care nu are absolut nicio legătură cu Țiriac, Năstase sau cu tenisul nici măcar de acum 20 de ani.

A devenit un fel de ping pong în care fizicul este primordiar, iar fizicul se face acuma. Dacă nu la 14, 15 ani îți faci fizicul nu-l mai ai niciodată. M-aș bucura tare mult să mai văd încă un Grand Slem la un român sau româncă”, a declarat Ion Țiriac.

Atât Alexia Tatu, cât și Andreea Soare s-au calificat în sferturile de finală ale turneului Argeș Cup Dr. Oetker. Cele două sportive concurează alături de aproximativ 80 de jucători la cea de a VIII-a ediție a competiției Argeș Cup Dr. Oetker.

Lui Ion Țiriac a vizitat baza Tenis Club Curtea de Argeș, el urmărind pe terenul central prestația celor două jucătoare.

Argeș Cup Dr. Oetker, turneu internațional rezervat juniorilor, băieți și fete, simplu și dublu, cu vârsta de până la 16 ani, face parte din calendarul Tennis Europe.

Competiția se dispută în perioada 8-17 iulie la Tenis Club Curtea de Argeș. Pe site-ul oficial al turneului www.astenisclub.ro/argescup si pagina de Facebook Tennis Junior Stars se găsesc știri și informații actualizate.

Partenerul oficial al Argeș Cup este Dr. Oetker România.  Organizator este Tenis Club Curtea de Argeș, iar turneul se desfășoară sub egida Federației Române de Tenis și a Tennis Europe.

Turneul face parte din calendarul competițional al Tennis Europe Junior Tour. Ediția din acest an se bucură de sprijinul sponsorilor Euro Tehno Group și Macromex. Promotorul turneului este Harmony Advertising. Parteneri media: Revista Sport Magazin, Radio Argeș Expres si Ziarul Argeș Expres.