Cand se impodobeste un brad de Craciun?

Cand este momentul potrivit ca sa impodobesti un brad de Craciun? Dezbaterea in jurul acestui subiect este o enigma care dainuie de multi ani. Daca pana de curand eram uimiti sa vedem in magazine decoratiuni de Craciun (cadouri femei si barbati, globuri, beteala, ghirlande, stelute, articole de petrecere de Craciun) de la 1 noiembrie, acum acest lucru nu mai pare acum atat de iesit din comun. Mai mult, pare ca in fiecare an decoratiunile de Craciun si pomii artificiali apar din ce in ce mai devreme.

De ce se intampla asta? In parte pentru ca oamenii adora Craciunul si prefera sa puna lucrurile la punct cat mai devreme ca sa se poata ocupa in decembrie de alte aspecte mai importante ce tin de sarbatorile de iarna (vacante, masa de Craciun, timpul petrecut cu cei dragi). Sigur, un alt motiv pentru care decoratiunile si brazii artificiali incep sa fie prezenti atat de devreme in magazine este legat de comercialism.

Daca intr-o parte exista aceasta categorie de oameni care isi fac cumparaturile pentru decoratiuni si brazi de Craciun la inceputul lui Noiembrie, exista si o alta categorie de persoane care asteapta pe ultima suta de metri pentru a alege bradul, cadourile si alte decoratiuni.

Impodobirea bradului de Craciun este un lucru important pentru crestini, iar in multe case acest lucru simbolizeaza inceputul festivitatilor – un moment in care chiar si cei care se aseamana cu renumitul personaj Scrooge trebuie sa se prefaca ca se bucura de tot ce inseamna Craciun.

Dar, cand este totusi momentul potrivit sa impodobim bradul?

Pe scurt – nu exista un raspuns corect sau gresit. La fel ca multe alte lucruri legate de sarbatoarea Craciunului, fiecare familie are propriile traditii si credinte, cum ar fi masa de Craciun, ritualul de impodobire al bradului (care poate fi chiar in Ajun sau inainte cu o luna) etc.

Raspunsul clasic – cand impodobesti un brad de Craciun?

In mod traditional, in epoca victoriana, era obisnuit ca brazii de Craciun sa fie instalati si impodobiti in dupa amiaza Ajunului Craciunului. Copiii si adultii se bucurau de dulciurile prinse in pom pana a doua zi. Daca bradul era impodobit mai devreme de Ajun se considera ca acest lucru aduce ghinion.

In zilele noastre, daca ar fi sa impodobim bradul conform traditiei, atunci pomul ar trebui decorat la inceputul calendarului Advent, adica cu 4 duminici inainte de Craciun sau la 1 Decembrie.

Adventul este considerat o data speciala in calendarul crestin si marcheaza inceputul perioadei de pregatire pentru a sarbatori nasterea lui Iisus Hristos.

Dar, asta nu este singura traditie legata de impodobirea bradului de Craciun.

Alte traditii indica faptul ca bradul ar trebui impodobit inainte cu 12 zile de craciun.

Opinia expertilor cu privire la impodobirea bradului

Daca cumparati un pom de Craciun natural pe care vreti sa-l montati in casa, atunci nu ar trebui sa-l impodobiti mai devreme de inceputul lunii decembrie. Brazii naturali pot rezista pana la 4 saptamani daca sunt ingrijiti corespunzator, iar daca vor sta prea mult in interior, acele lor vor incepe sa cada mai devreme decat v-ati astepta.

Inceputul lunii decembrie este de fapt o alegere populara pentru multe persoane cand vine vorba de impodobirea bradului. In multe state din lume, la 1 Decembrie se aprind luminitele de Craciun, un moment ce da startul sarbatorilor de iarna.

Uneori, sa asezi decoratiunile in brad (mai ales daca bradul este foarte inalt) poate lua ceva timp. Prin urmare, daca vreti sa va bucurati cat mai mult timp de sezonul festiv si de un brad frumos, cel mai bine este sa alegeti un brad artificial.

Un brad artificial poate fi montat si impodobit chiar si de la inceputul lunii noiembrie sau pe parcursul lunii noiembrie, fara teama ca si-ar schimba estetica daca sta mai mult timp in interior. Isi va pastra aceeasi frumusete pana de Craciun si chiar pana in ianuarie, cand veti decide sa-l demontati si sa-l depozitati pentru la anul.

In concluzie, nu exista un raspuns corect sau gresit in ceea ce priveste impodobirea unui brad de Craciun. Dar, daca doriti ca acesta sa reziste cat mai mult si sa nu lase mizerie pe podea, alegeti varianta mai practica: un pom de Craciun artificial.