Nawaf Salameh, Președinte Fondator Grup Alexandrion: „Globul pământesc are 248 de țări, aceasta este piața noastră”

”Globul pământesc are 248 de țări, aceasta este piața noastră”, a spus Nawaf Salameh, Președinte Fondator Grup Alexandrion, într-un interviu acordat Revistei Piața:

Care considerați că vor fi cele mai importante provocări pe care le va oferi anul 2022 Grupului Alexandrion? Dar cele mai importante oportunități?

Creșterea prețurilor la energie și materie primă pune o presiune mare asupra tuturor producătorilor, din toate domeniile.

O altă mare provocare în industria noastră este lipsa reglementărilor. În România consumul de băuturi alcoolice este nereglementat, necontrolat, iar această situație produce haos. Nu se ține cont de restricțiile de vârstă pentru consumul de alcool. Oricine poate produce și comercializa cazane pentru producția de alcool, în orice cantitate și cu orice capacitate și oricine le poate cumpăra. Legislația pentru industria băuturilor alcoolice este învechită, nu are legătură cu actualitatea. Din acest motiv, acest sector de business nu este protejat. Statul trebuie să dea o direcție corectă sectorului de băuturi alcoolice. Țări din Uniunea Europeană precum Franța, Italia, Spania, Germania, sunt exemple bune în acest sens, de la care România se poate inspira.

Lipsa reglementărilor din domeniu face dificil de controlat evoluția businessului în perioada pandemiei de COVID-19. Criza provocată de pandemie ne-a învățat că trebuie să fim puternici și deschiși către noi piețe de export. Cu toate acestea, statul român și băncile statului nu au niciun program de suport pentru antreprenorii care doresc să dezvolte businessuri în străinătate, nu doar să exporte produse. Dezvoltarea unui business în această industrie poate implica, spre exemplu, deschiderea de firme de distribuție în diverse țări, investiții în linii de îmbuteliere. Antreprenorii au nevoie de suport din partea statului și a băncilor statului, care nu au niciun program de susținere, așa cum există în alte țări. Grupul nostru a reușit să găsească singur resursele necesare pentru a face investiții în dezvoltarea la nivel global.

CITEȘTE ARTICOLUL INTEGRAL CU UN SINGUR CLICK, ÎN EDIȚIA DIGITALĂ A REVISTEI PIAȚA!

O să afli răspunsul și la întrebările:

→  Care sunt planurile de dezvoltare ale Grupului Alexandrion pentru perioada următoare?
→  Ce așteptări aveți de la primul whiskey single malț pentru piața locală? Care sunt primele piețe externe pe care le vizați pentru comercializarea acestui produs nou?
→  Încheiem doi ani dificili și se spune că emoțiile puternice, stresul îi fac pe oameni să consume mai mult alcool. Se reflectă acestea în rezultatele Grupului Alexandrion?
→  În ce măsură a compensat canalul de distribuție din retail funcționarea cu întreruperi și la o capacitate redusă a unităților din HoReCa?
Crama The Iconic Estate și vinurile acesteia, fie spumante, fie cele liniștite, beneficiază de la 1 septembrie de o nouă strategie de comunicare de brand. Care sunt obiectivele acestei noi strategii și cum se vor cuantifica aceste obiective în poziționarea brandurilor de vin din portofoliul Alexandrion?
→  Grupul Alexandrion intenționează preluarea unor producători / branduri noi de vin
în viitorul apropiat?
→  Gândindu-ne la denumirea grupului și efigia lui Alexandru cel Mare din logoul Alexandrion, gândindu-ne la brandul fanion Brâncoveanu presupunem că aveți o afinitate pentru istorie și, în special, pentru anumite personalități din istoria universală și a României. Ce anume vă leagă sufletește de Alexandru cel Mare și de Constantin Brâncoveanu?

(scris de Carol Popa)