Sportivii Federației Române de Canotaj au dat startul proiectului Pădurea

Campionilor, prin intermediul căruia se implică în împădurirea a aproape patru hectare de teren forestier, în Snagov Parc. În prima etapă, canotorii din lotul național au plantat 1.500 de puieți de stejar și au încurajat toți românii să le urmeze exemplul pentru a combate efectele încălzirii globale și pentru a le oferi generațiilor viitoare un mediu mai sănătos în care să trăiască.

La acțiunea Pădurea Campionilor au contribuit și participat Elisabeta Lipă, președinte al Federației Române de Canotaj, Mihai Covaliu, președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, și Laurențiu Ciornei, fondatorul Asociației Alianță Pentru Pădure.

Pădurea Campionilor este situată în proximitatea Complexului Sportiv Nicolae Navasart și contribuie în mod eficient la refacerea centurii verzi a Capitalei. Acțiunea de astăzi și cele care vor urma sunt sprijinite de RPN-Romsilva/Direcția Silvică Ilfov și de Asociația Alianță Pentru Pădure.

„Mă bucur că acest proiect drag nouă a devenit realitate și că vom avea în curând Pădurea Campionilor aici, la Snagov, locul nostru de pregătire. La fel ca în sport, unde crești baza sportivă începând cu juniorii, așa și pădurea trebuie să crească de la puieți până la copaci puternici. Și ce poate fi mai frumos decât o campanie a campionilor, o campanie de conștientizare a nevoii de a trăi într-un mediu curat și sănătos!  Sper să fim un exemplu pentru mulți oameni, pentru ca aceștia să procedeze la fel în orice colț al țării. Trebuie să avem grijă de acești puieți, așa cum avem grijă de copiii noștri acasă. România merită un viitor cât mai bun, un viitor verde!”, declară Elisabeta Lipă.

Proiectul Pădurea Campionilor este inițiat și susținut de Alianță Pentru Pădure, asociație fondată de Laurențiu Ciornei, care se implică activ, alături de profesioniști, pentru protejarea pădurilor din România. Asociația oferă suport, în special autorităților, astfel încât pădurile României să treacă de la o administrare, bazată pe eficiență economică, la un management sustenabil îndreptat către dezvoltare durabilă, protejarea biodiversității, îmbunătățirea calității vieții și a mediului.

“Este cea mai frumoasă colaborare din acest an! Un parteneriat excepțional între Federația Română de Canotaj, Romsilva și Alianța Pentru Pădure în sprijinul naturii în general, al pădurii în special. Pădurea Campionilor a fost promisă de ceva timp, iar acum a devenit realitate! Vom continua să facem bine, să construim! Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!”, susține Laurențiu Ciornei, președintele fondator al asociației Alianță Pentru Pădure.

Nu este prima dată, și cu siguranță nici ultima, când sportivii Federației Române de Canotaj lansează și se implică într-un proiect ecologic. În urmă cu doi ani, canotorii români au inițiat și desfășurat o amplă acțiune de ecologizare, colectând gunoaiele din pădurea din jurul lacului Snagov. Sperăm ca modelul Campionilor să fie exemplu pentru cât mai mulți dintre noi!