Ce sa verifici atunci cand cumperi haine de blana naturala: TOP elemente care nu te pacalesc

Sa cumperi haine de blana naturala este o idee excelenta, atata timp cat nu risti sa fii inselat niciun moment. Aceste piese vestimentare au un farmec atemporal. Asigura nivelul optim de confort termic, sunt frumoase, usor de asortat si au o durata de viata extrem de lunga.

Cu toate acestea, este important sa verifici anumite lucruri inainte sa faci achizitia, pentru ca poti risca sa investesti in calitate slaba. Exista atat de multe medii de achizitie la ora actuala, incat tie – in calitate de cumparator – iti va fi greu sa faci o selectie clara, daca nu dispui de informatii concrete. In intampinarea ta, venim cu o lista a celor mai importante criterii de bifat si de verificat, inainte sa scoti din buzunar banii pentru haina de blana. Iata-le!

  1. Notorietatea magazinului si anul lansarii sale

Exista in Romania case de blanuri cu traditie, infiintate de decenii intregi, care activeaza pana in zilele noastre. Sunt recunoscute ca medii de achizitie cu prestigiu, ce iti garanteaza nivelul maxim de calitate al blanurilor pe care il poti accesa pe piata. Iti recomandam sa optezi pentru astfel de magazine, in care iti poti investi increderea fara sa existe niciun factor de risc. Evita e-shop-urile accesibile pe Internet, care nu au un brand foarte clar. Desi fotografiile ar putea fi atractive, poti risca sa nu fie reale! Casele de blanuri cu notorietate in Romania, in schimb, iti pun la dispozitie si posibilitatea de a comanda online produsele calitative ce se pot achizitiona si din sediile fizice. Este cea mai sigura varianta pe care o ai la indemana ta.

  • Perioada de valabilitate a garantiei oferite de comerciant

Garantia este un criteriu extraordinar de important, atunci cand vorbim despre achizitia hainelor de blana. Nu cumpara, sub nicio forma, articole vestimentare concepute din blana naturala, dar care nu au garantie. Legea il obliga pe comerciant sa iti asigure acest avantaj, insa doar pentru o scurta perioada de 30 de zile calendaristice. Din fericire, exista mari branduri in Romania care extind aceasta perioada la 3 ani – 5 ani, ca un argument pentru a-ti castiga increderea. Odata ce ai acest certificat valabil 3 sau 5 ani, poti considera ca ti-ai luat toate masurile de precautie pentru a evita situatiile neplacute. Blanurile care vin la pachet cu garantie extinsa vor fi – fara doar si poate – de cea mai buna calitate de pe piata. Merita atentia ta!

  • Eticheta, un aspect deosebit de important in acest domeniu

Eticheta face diferenta in domeniul vestimentar, atunci cand vorbim despre hainele de blana. Aceste piese sunt menite sa aiba o durata foarte lunga de viata, fiind sustenabile pentru mediul inconjurator. Ca sa poti accesa informatii complete despre provenienta blanurilor, procesul de tabacire, bursa de la care au fost achizitionate, manufacturier si asa mai departe, eticheta devine esentiala. Cauta haine de blana certificate Furmark: acestea vin la pachet cu o eticheta speciala, ce contine un cod unic. Seria introdusa pe platforma web a programului Furmark iti ofera detalii esentiale si complete despre calitatea produselor de blana.

De unde cumperi haine din blana naturala fara niciun risc

Casa de Blanuri MG, cel mai vechi magazin de blanuri de lux din Romania, infiintat in 1939 este locul unde nu risti – niciun moment – sa fii inselat. Gasesti sute de articole vestimentare din blana naturala in oferta acestui brand, care face parte din lista primilor 20 de producatori certificati Furmark. In plus, beneficiezi de cea mai lunga perioada de garantie oferita vreodata de un comerciant de blanuri: intre 3 si 5 ani.

Date de contact

Mobil: +40 07 27 22 52 62

E-mail: bianca@blana.ro