Explozie de Padbol la Timișoara, eveniment sustinut si de Alexandrion Group!

Dupa ce comunitatea Padbol România a ridicat show-ul la fileu in 3 mari turnee naționale, chiar și intr-o perioadă greu încercată de pandemie,  interesul crescut fața de sportul-spectacol ia proporții și la capitolul infrastructură, informează Revista Sport Magazin.

Explozie de padbol la Timișoara, așa putem să denumim ceeea ce se va intâmpla în acest weekend in capitala Banatului!

Patru terenuri de padbol se vor inaugura in premieră, însoțite de planuri îndrăznețe, dar hotărâte, de a dezvolta cat mai mult noul sport în toată regiunea.

Începand cu data de 19.06.2021,  Padbol Timisoara, mezinul familiei Padbol România, va duce la acoperirea întregii tari cu cluburi Padbol. Evenimentul de lansare va fi marcat de prezentarea sportului și bucuria copiilor pasionați de minge. Meciurile „tata-fiu”, nume reprezentative pentru sportul bănătean, precum și cluburile de juniori vor fi parte la această zi de distracție si mișcare inedită.

Locația distracției este parcarea Shopping City Timișoara, ora de start este 11.00 a.m. , întreaga zi fiind cu porțile deschise pentru toți iubitorii de mișcare și noutate. Sunt așteptați la eveniment viceprimarul Cosmin Tabara, emblema fotbalului bănățean Dan Alexa,  presedintele AJF Timiș Romeo Malac, directorul liceului cu program sportiv Timișoara Călin Rosemblum, vicepresedintele FC Ripensia Erol Baeram, președinte FC Ghiroda Marius Poclid.

Alexandrion Group este, la fel ca și la Romanian Padbol Tour,  întotdeauna alaturi de Padbol România la toate evenimentele.

Introdus  de câțiva ani în antrenamentele copiilor si juniorilor din cadrul Academiei Hagi, padbol ajută la  îmbunătățirea condiției fizice, dezvoltarea reflexelor, contribuie la o mai bună coordonare motorie, promovează echilibrul aerobic, și mai ales îți pune permanent mintea la încercare.

“Ne-am dezvoltat foarte mult in cei 6 ani de existentă, suntem prezenti in 15 orase cu un numar de aproximativ 30 de terenuri de padbol, realizate majoritar prin investiții private, iar numarul practicanților este în creștere de la an la an. Padbolul este un sport mai mult decat dinamic și captivant, el este un stil de viață sanatos, iar noi avem în vedere, cu implicarea și managementul partenerilor noștri locali, o dezvoltare cât mai amplă a acestei noi discipline sportive. Ne dorim inființarea de scoli de padbol, organizarea de cat mai multe turnee locale, finalizate, bineînțeles cu Turneul Banatului, care, începând cu anul 2022 va fi parte integrantă a competiției noastre oficiale Romanian Padbol Tour”.  – Elisabeta Gherghisan, președintele Asociației Române de padbol.

Pentru acei care nu au încă terenuri de padbol în oraselele lor, le spunem că Padbol, sportul viitorului:

– a fost inventat în țara lui Messi in urmă cu 10 ani, și s-a jucat pentru prima oara în România in 2015;

– este o combinație între fotbal, padel, tenis și squash;

– terenul de padbol ocupă o suprafață de 60 metri pătrați, și este inconjurat de pereți de sticlă;

– se folosește o minge special de padbol;

– suprafața de joc este special concepută pentru ajuta la protejarea jucatorilor acestora împotriva eventualelor leziuni articulare.

– pot fi instalate atât în exterior cât și în interorul unei clădiri.

Pentru detalii despre locatiile padbol, sau pentru a cunoaște mai multe despre cum se dezvoltă acest sport, citește și pe www.padbol.ro