Gabriel Manu – antrenor principal al Metaloglobus Bucuru urmează să încheie contractul cu Metaloglobus București începând cu 15 iunie

Gabriel Manu – antrenor principal al Metaloglobus București – urmează să încheie contractul  cu clubul bucureștean începând cu 15 iunie 2021 și anunță că nu intenționează să prelungească colaborarea.

A fost un sezon care poate fi descris ca surprinzător pentru cel care revenea în țară cu mai puțin de un an în urmă. Cu toate acestea Metaloglobus a încheiat pe locul 2 în Play-off, deși Gabi este la prima sa experiență ca antrenor principal. El și-a pus amprenta pe evoluția jucătorilor în acest sezon, reușind să se remarce ca una dintre cele mai bune apărări din Liga a 2-a cu 39 de puncte acumulate (31 goluri marcate și 22 primite). Gabi spune “sunt foarte mulțumit de rezultate și ei știu că am încercat să pun accent pe calitățile fiecăruia și să-i încurajez să-și dorească mai mult. Nu-mi asum reușitele, suntem o întreagă echipă care a pus umărul, mai ales dacă luăm în considerare bugetul pus la dispoziție și echipele pe care le-am confruntat.

Reamintim că Metaloglobus București a încheiat cu un punctaj mai mare decât sezonul trecut și a dat unul dintre marcatorii principali ai ligii secunde – Ovidiu Herea, locul 2.

Dacă pasiunea pentru fotbal se transmite în familie, familia Manu se poate mândri că este la a treia generație care moștenește “microbul” – bunicul lui Gabi a fost căpitan al Echipei Naţionale a României şi tatăl, Ion Manu, fost portar de legendă al clubului Rapid Bucureşti.

“Din perspectiva unui antrenor, responsabilitatea pentru viitorul echipei pe care o conduce este precum grija unui cap de familie. Eu cu siguranță m-am simțit ca într-o familie alături de Metaloglobus și din acest motiv îmi doresc pentru noi toți să evoluăm. Ovidiu Herea a demonstrat că vârsta nu are a face cu performanța și deși consider că mereu e loc de mai bine, am dat cu toții măsura talentului și efortului pe teren în sezonul recent încheiat. Contractul cu Metaloglobus București se încheie pe 15 iunie și am ales să ne strângem mâna și să ne dăm o șansă la un parcurs nou, să ne asumăm noi provocări.” a mai declarat Gabi Manu.

Gabriel Manu a absolvit „Academia Națională de Educație Fizică și Sport” în 2006 și deține  un master în „Managementul activităților sportive”. Și-a început cariera de fotbalist la Sportul Studențesc București în 1990, în Liga Juniorilor, alături de care a câștigat 5 titluri naționale; 1999 a marcat debutul ca jucător profesionist, pentru AFC Rocar București.

În anul 2008 a obținut licența A – UEFA pentru antrenorii seniori în Liga 1 și 2, iar din 2009 este membru al Asociației Naționale a Antrenorilor de Fotbal din America (NSCAA). A obținut licența UEFA Pro în 2015 și este considerat unul dintre cei mai tineri antrenori ai noii generații.